Arnoud

Hoe loopt het? 

Door Arnoud, voorzitter

Vanochtend liep ik mee met de XS trailgroep die Katja samen met Rob begeleidt in het kader van haar LT3 trainersopleiding. Door de Horsten in Wassenaar dit keer met een groep van 15 mensen. Als lopers delen we de passie van lopen en worden we meegenomen in de passie van het trailen van de XL groep. Samenwerken en samen delen is belangrijk voor de loopsport die individueel lijkt te zijn voor de buitenstaander. De routes die door XL-ers zijn uitgezet en gelopen worden graag benut voor de eerste trailervaringen. Zo ondersteunen we elkaar en nemen we elkaar mee in nieuwe vormen van hardlopen. En dan is het mooi om te zien hoe er vanochtend werd genoten.

De eerste maand van 2017 is al bijna weer voorbij. De tijd vliegt. Of je nu loopt of niet. We sloten het jaar af met krachtoefeningen in de gymzaal van het Wellant College en we begonnen het nieuwe jaar met de nieuwjaarsborrel en de gezamenlijke wedstrijdjes met de mensen van Pecos. In mijn nieuwjaarstoespraak sprak ik al van de kracht van samen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat gezegde gaat steeds weer op. Samen spelen met onze huisgenoten van Pecos in de tafeltennishal leverde mooie gesprekken op en een goede binding met elkaar. Ik weet nu uit ervaring dat pingpong niet de juiste benaming is voor deze vermoeiende en technische olympische sport. ☺ De barcommissie trakteerde iedereen op een mooi aangeklede nieuwjaarsborrel.

Samenwerken deden we ook met Leiden Atletiek bij de organisatie en uitvoering van de Runnersworld Nieuwjaarsloop op 8 januari. Maar liefst 52 vrijwilligers van onze vereniging hebben zich die dag ingezet om alle lopers op een prettige manier hun eigen prestatie neer te laten zetten. Chapeau en grote klasse! Een ander deel van onze lopers liep tijdens heerlijke omstandigheden dichtbij huis hun wedstrijd. Onze inzet is niet onopgemerkt gebleven. Zowel Leiden Atletiek als de sponsor Runnersworld danken iedereen voor zijn inzet. Met onze inzet houden we de baanhuur van Leiden Atletiek ieder jaar weer laag. André en Frans waren ook voor deze editie weer de drijvende krachten om iedereen op de juiste plek te zetten. Als waardering voor hun enorme inzet hebben zij namens ons allen een mooie bos bloemen gekregen.

Het gevoel van verbondenheid wordt verder versterkt met het mooie blauwe loopshirt dat ons goed zichtbaar maakt in Oegstgeest en omstreken. Je kan ons nu echt niet meer missen. En je hoeft niet te twijfelen of er een loopmaatje van je aankomt lopen. Er staat de komende maanden weer veel op ieders programma. Of het nu trainen is om fit te blijven of voor een mooie wedstrijd; met samenwerken kom je verder.

Ook deze maand gaan we weer voor mooie loopkilometers en gezellige contacten!

Arnoud Nierop