Op 22 feb. info bijeenkomst 10 km groep Leiden Marathon

“If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you.”

Andre van der Tol en Martijn Meulenbroek

Zoals jullie al hebben kunnen lezen in de nieuwsbrief van 31 januari 2017 start er binnenkort ook een groep die zich gaat voorbereiden op de 10 km van de Leiden Marathon op zondag 21 mei. Er is al een groep die zich voorbereidt op de halve marathon, onder begeleiding van Geert, Piet en Frans. En er komt nog een groep die zich op de 5 km gaat voorbereiden.

Samen met Martijn Meulenbroek ga ik begin maart, na de krokusvakantie, van start met een groep die zich gaat voorbereiden op de 10 km. Deels zullen we met de reguliere trainingen meetrainen en deels zullen we als groep apart trainen, vooral op zondag als we de tempo’s  van de duurloop aanpassen. Afhankelijk van de deelnemers komt er ook een aangepaste baantraining die zich richt op de 10 km.

De doelgroep zijn lopers die nu al meelopen met Beter10 en of met de tempogroepen en in basis al een 10 km afstand in de benen hebben of binnenkort krijgen.

Wil je jezelf uitdagen, door de 10 km sneller of makkelijker uit te lopen, en vind je het leuk om samen met andere lopers van de Loopgroep te trainen voor ‘De 10 van Leiden’, geef je dan op mij (andre.vandertol@gmail.com) uiterlijk maandag 20 februari. Woensdagavond  22 februari komen we na de training voor het eerst bij elkaar als groep om kennis te maken en afspraken te maken.

Het schema willen we afstemmen op de deelnemers. Ik wil daarom graag alvast het volgende van je weten:

  • Wat is je doel voor de 10 km ? Dat kan van alles zijn zoals hierboven aangegeven.
  • Hoeveel kilometer en hoe vaak loop je in de week gemiddeld in totaal?
  • Wat is je langste afstand die je hebt gelopen in de afgelopen vier weken? Meedoen voor de 10 km is realistisch als je nu al 7-8 km als duurloop (Beter10) in de benen hebt
  • Hoe vaak in de week wil je gaan trainen (al dan niet met de Loopgroep) in de komende periode? (Twee keer in de week is wel het minimum om echt te verbeteren.) En ben je ook van plan om baantrainingen te gaan volgen ?
  • Zijn er nog blessures waar we rekening mee moeten houden ?
  • Wat is je mobiele nummer (we maken  weer een app-groep maken voor de deelnemers met elkaar)?
  • Wat wil je verder nog kwijt over je aanmelding?

Inschrijven moet je wel zelf doen, voor zover je dat nog niet gedaan hebt.

Samen met Martijn Meulenbroek hebben we er zin om een enthousiaste groep te gaan begeleiden. Mijn persoonlijke uitdaging is een paar minuten sneller te zijn dan vorig jaar maar wel de boel houden en dus goed naar mijn lichaam te luisteren. Als trainer is het mijn uitdaging om de hele groep blessurevrij te begeleiden naar de 10 km. Meestal een kwestie van niet te hard, maar wel regelmatig trainen.

Loopgroet,

Andre van der Tol en Martijn Meulenbroek