Samen trainen voor de 10 km van Leiden op 21 mei

Zoals jullie al hebben kunnen lezen in de nieuwsflits en op de website start er binnenkort ook een groep die zich gaat voorbereiden op de 10 km van de Leiden Marathon op zondag 21 mei. De groep start na de krokusvakantie op woensdag 8 maart en er is nog plaats voor meer deelnemers.

De doelgroep zijn lopers die nu al meelopen met Beter10 of met de tempogroepen en in basis al een 10 km afstand in de benen hebben of binnenkort krijgen. Er is een schema opgesteld dat uitgaat van 3 trainingen per week. De groep wordt begeleid door Martijn Meulenbroek en André van der Tol. Deels zullen we met de reguliere trainingen meetrainen en deels zullen we als groep apart trainen. Het schema voor de baantrainingen richt zich ook op de 10 km van Leiden.

Wil je jezelf uitdagen, door de 10 km sneller of makkelijker uit te lopen, en vind je het leuk om samen met andere lopers van de Loopgroep te trainen voor ‘De 10 van Leiden’, geef je dan op.

Er hebben zich al ongeveer 8 deelnemers aangemeld en er is al een voorbereidingsbijeenkomst geweest op woensdag 22 februari. Als je die gemist hebt, maar je wilt graag meedoen kun je je alsnog aanmelden door een email te sturen naar: andre.vandertol@gmail.com

  • We willen graag alvast het volgende van je weten:
  • Wat is je doel voor de 10 km ? Dat kan van alles zijn zoals hierboven aangegeven.
  • Hoeveel kilometer en hoe vaak loop je in de week gemiddeld in totaal?
  • Wat is je langste afstand die je hebt gelopen in de afgelopen vier weken? Meedoen voor de 10 km is realistisch als je nu al 7-8 km als duurloop (Beter10) in de benen hebt
  • Hoe vaak in de week wil je gaan trainen (al dan niet met de Loopgroep) in de komende periode? (Twee keer in de week is wel het minimum om echt te verbeteren). En ben je ook van plan om baantrainingen te gaan volgen?
  • Zijn er nog blessures waar we rekening mee moeten houden?
  • Wat is je mobiele nummer (we maken  weer een app-groep maken voor de deelnemers met elkaar)?
  • Wat wil je verder nog kwijt over je aanmelding?

Inschrijven voor Leiden moet je wel zelf doen, voor zover je dat nog niet gedaan hebt

Samen met Martijn Meulenbroek heb ik er zin in om een enthousiaste groep te gaan begeleiden. Mijn persoonlijke uitdaging is een paar minuten sneller te zijn dan vorig jaar maar wel de boel heel houden en dus goed naar mijn lichaam te luisteren. Als trainer is het mijn uitdaging om de hele groep blessurevrij te begeleiden naar de 10 km. Meestal een kwestie van niet te hard, maar wel regelmatig trainen.

Loopgroet,
Andre van der Tol en Martijn Meulenbroek