11strandenloop

Uitnodiging: 11strandentocht. Omdat het vaker dooit dan vriest.

Bij de redactie komen af en toe mailtjes binnen over hardloopevenementen. Die zijn lang niet altijd relevant voor onze club, maar dit is nieuw, bijzonder en in de regio dus leek ons het vermelden waard. N.B. op het forum kan je zelf tips uitwisselen in de rubriek Leuke loopjes / Wie gaat er mee.

De 11strandentocht

De Elfstedentocht krijgt een zusje, de 11strandentocht. Dit wandel- en hardloopevenement wordt georganiseerd door de Hartstichting op zaterdag 7 oktober 2017. In oktober ligt er dan wel geen ijs, maar omdat het vaker dooit dan vriest klunen we op het strand. De route loopt langs 11 stempelposten van Bloemendaal tot aan Hoek van Holland en wordt net als de Elfstedentocht een heroïsche tocht. De Hartstichting organiseert de 11strandentocht om onderzoek naar signaalstofjes in het bloed te financieren en zo hartinfarcten te voorkomen.

HOEVEEL STEMPELPOSTEN LOOP JIJ?

  • Je kiest zelf het aantal kilometers dat je wilt wandelen of hardlopen, variërend van 3 tot 60 kilometer.
  • Je kunt bij élke stempelpost starten of eindigen. De stempelposten staan op de stranden van Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, ‘s-Gravenzande en Hoek van Holland.
  • De Hartstichting zorgt op de route voor rustpunten, koek & zopie, toiletten en high five zones voor supporters.
  • Bij elke stempelpost vertrekt twee keer per uur een hop-on / hop-off bus naar de volgende stempelposten. Ook gaat er een twee keer per uur een bus naar de voorgaande stempelposten, bijvoorbeeld voor de deelnemers die hun auto willen ophalen.

SCHRIJF JE NU IN!

Voor de 11strandentocht zoeken wij bikkels. Helden. Echte doorzetters! Ruwe mannen en pittige meiden. Die deze uitdaging aan gaan en doorgaan tot het bittere eind. Omcirkel zaterdag 7 oktober 2017 in je agenda en schrijf je in!

DETAILS

  • Datum: zaterdag 7 oktober 2017
  • Locatie: van Bloemendaal naar Hoek van Holland
  • Activiteit: wandelen, hardlopen, nordic walken, snel wandelen, ultrarunner, barefoot running, trail running
  • Website: www.11strandentocht.nl
  • Organisator: de Hartstichting
  • Kosten: € 25 voor estafettelopers en € 35 euro voor 60 km-lopers. Inclusief medaille, gratis busvervoer, bij 11 stempelposten koek & zopie.

Met hartelijke groet,

Judith Tomasoa

Event manager