Veranderingen in het nieuwe loopseizoen

Het nieuwe loopseizoen is op 23 augustus gestart. De trainersgroep verneemt graag jullie feedback en heeft nieuws over de duintrainingen (kwartier vroeger) en XS (vaker), de baantraining (kom!), B5 (aangepast) en de overstapkansen (viermaal).

Graag je mening over de trainingen

We zitten als trainers regelmatig bij elkaar om het te hebben over de behoefte van jullie, de lopers. We zouden dat kunnen toetsen met een enquête maar we kunnen het jullie ook gewoon vragen. Wat willen jullie? Bieden we genoeg variatie aan? Zijn er nog wensen? Waar zit je vooral niet op te wachten? En als je niet meer loopt zouden we dat ook graag willen horen én waarom dat zo is, misschien dat we daar een oplossing voor kunnen vinden. We horen het graag! Mail ons op tk@loopgroepoegstgeest.nl

Duintrainingen en XS voortaan elke maand
XS in de duinen

XS in de duinen

Ten eerste is het aantal duintrainingen opgevoerd, we streven ernaar om elke eerste zondag van de maand in Katwijk te gaan lopen om daarna met elkaar (als je dat wilt) koffie te drinken. Let op: de start van de duintrainingen wordt 9:30 uur in Katwijk in plaats van 9:45 uur. Dat betekent dus 9:10 uur verzamelen bij Pecos. De eerste duintraining staat gepland op de eerste zondag van oktober omdat september te dicht op de zomervakantie is.
Daarnaast is XS een daverend succes geworden en proberen we XS ook eens in de maand te plannen. XS is een trailrunning groep die rond de 10 km trailt ergens in de omgeving. De eerste is al weer op 27 augustus geweest. Als je mee wilt, meld je dan aan op het forum.

 

Probeer eens een baantraining!
maantraining

maantraining

Verder willen we de baantrainingen onder de aandacht brengen. Deze trainingen zijn écht voor alle groepen geschikt dus ook voor de lopers die korte afstanden lopen. Baantraining bestaat uit een gezamenlijke warming-up en oefeningen om je looptechniek te verbeteren. De kern is een intervaltraining waarbij elk niveau zijn eigen programma heeft.
Je hoeft de trainingen niet per se elke week te volgen, ook deze zijn vrijblijvend. Supergezellig en onmisbaar als je je tempo en/of techniek wilt verbeteren. Je begint met een voldaan gevoel aan je weekend en het is dé kans om te ‘bonden’ met medelopers buiten je eigen tempogroep. En echt waar: na een paar keer went je lichaam aan dit type training. We gaan woensdag 13 september in de reguliere training naar de atletiekbaan toe zodat je eens kennis kunt maken met het lopen op de baan.

Aangepast programma B5

Het programma van B5 is na uitgebreid overleg met de trainers van B5 aangepast. B5 (Beter 5) is de groep voor lopers die rond de 5 km kunnen en willen lopen. Er is gekozen voor een schema waarin wat langer gelopen gaat worden zonder Z4 en een beetje Z3 omdat veel en vooral rustig lopen goed is om de basis te verbeteren.

Overstapkansen

En er zijn weer 4 overstapmomenten in het schema aankomend jaar: aan het begin van het loopjaar eind augustus, in januari, na Pasen en eind mei. Voor B5 zijn er 2 overstapmomenten: na Pasen en eind mei. En natuurlijk kun je altijd tussendoor overstappen als je denkt dat je daar aan toe bent.

We hopen dat iedereen een heerlijke zomer heeft gehad en tot snel!

Namens de trainers,
Katja