Trailweekend Spa

Vrijdagmiddag 15 september was het zover, zo’n 22 lopers ondernamen de tocht naar Spa. De één was er eerder dan de ander maar in de avond waren we compleet. Er moest wel nog wat gemonopolyd worden met de kamers en bedden. Want de belofte dat elke kamer uit losse eenpersoonsbedden zou bestaan was niet helemaal het geval (…schijnt typisch Belgisch te zijn). Het idee was om een borrel te drinken in de oergezellige lobby van het hotel (not :)). De barman schrok zo van ons dat hij direct de bar dicht gooide. Hilarisch, want dat kan alleen in België! Gelukkig was er in het dorp nog een cafe open om wat te drinken.
Voor het ontbijt waren de 30 km lopers al vroeg uit de veren. Rob, Ronald, Jolanda en Bianca waren er helemaal klaar voor! De 20 km en de 10 km groep vertrokken wat later. En dan hadden we Menno  nog. Hij was ’s nachts al vertrokken naar Duitsland om een trail van 70 km (!!) te lopen. Onderweg meldde hij zich af en toe via de app om zijn vorderingen en avonturen te delen, wat een prestatie!

-lees hieronder verder-

{"colorSpace":"kCGColorSpaceSRGB","cameraType":"Wide","macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.04559819301101165,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":1,"focusMode":1}

Voor iedereen een geschikte afstand tijdens het trailweekend in Spa, m.u.v. de 70 km voor Menno, die moest zelf de weg maar vinden.

We hadden geweldig weer: een strakblauwe lucht en zon! Het thuisfront moest hiervan wel overtuigd worden met bewijs in de vorm van foto’s omdat het in Oegstgeest met bakken tegelijk uit de hemel kwam vallen. Het lopen was echt genieten met veel pittige hoogte verschillen (helling + helling =spierpijn…Oh ja én natuurlijk krachttraining!). De sfeer was super relaxed en er was genoeg tijd om even stil te staan, te genieten en om foto’s te maken (om die vervolgens te appen natuurlijk). Het was echt jammer dat we weer terug waren bij het hotel!

Na de lunch konden we bierproeven of relaxen in de Thermen. De bierproeverij was ongedwongen én lekker! Er was een vrijblijvende rondleiding vanwege het zoveel jarig bestaan. Het was een gezellige boel en in het stralende zonnetje smaakte het bier bijzonder goed!
Eind van de middag togen we weer terug naar de oergezellige lobby van het hotel. Deze keer was de bar wel open en werd er behoorlijk fanatiek een wedstrijd gespeeld op de pooltafel.

-lees hieronder verder-

{"colorSpace":"kCGColorSpaceSRGB","cameraType":"Wide","macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.00765805970877409,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":1,"focusMode":1}

Rond 19 uur begon de wandeling naar het restaurant….de Belgische kilometers waren onverwacht lang en lagen onder een hoek van 25 graden. Gelukkig was daar Christophe die een paar keer op en neer reed met de auto om de pijnlijkste spieren te verlichten. In het restaurant was nog wat verwarring over gemaakte afspraken (schijnt ook heel erg Belgisch te zijn) maar gelukkig was daar Ingeborg. Met haar charme en vloeiende Frans praatte ze alles weer recht voor ons. Terwijl de grote openhaard brandde, werd het ons eten volgens bourgondische traditie op grote schalen opgediend. Het was lekker en smaakte goed na zo’n dag!

Zondagmorgen zijn we na het ontbijt naar Theux gereden voor een trail van 8 km. Een aantal mensen hadden inmiddels meters genoeg gemaakt en zijn daar gaan wandelen. De trail bestond uit iets meer asfalt dan Spa, maar wel met (gelukkig, we begonnen ze al te missen….) veel hoogte meters én met als toetje het Kasteel Franchimont! Ook de zondag was zonovergoten, wat een mazzel!

De afsluiting van dit gezellige en geslaagde weekend is afgesloten in het zonnetje op het terras met koffie én bier. Waar Rob en Edwin in een passende speech van Marcel namens de hele groep werden bedankt voor de organisatie. En via deze weg wilden we dat ook nog eens doen: Edwin en Rob, super bedankt voor het onwijs leuke weekend! Volgend jaar weer?

Bekijk hier de foto’s van de trail

 

1 antwoord
  1. Rob
    Rob zegt:

    Wat een leuke verwoording van een onvergetelijk weekendje Spa. Dank je wel daarvoor.
    Edwin en ik hebben het met plezier georganiseerd. Dat dat niet altijd even vlekkeloos verloopt in België, heeft ook wel weer zijn charmes. Volgend jaar komt er zeker een vervolg.

Reacties zijn gesloten.