Spelregels trainingen tijdens de beperkingen i.v.m. Covid-19

bijgewerkt: 30-8-2020

Er is een lopersprotocol opgesteld met spelregels. Hierin zijn de richtlijnen van de AtletiekUnie en de overheid verwerkt. Lees dit goed door. Om van het samen lopen een succes van te maken is het belangrijk dat iedereen meewerkt.

foto: Geralda

Na de zomerperiode blijven we nog even starten en eindigen op de parkeerplaats van FC Oegstgeest. Om bij het verzamelen vóór de training voldoende afstand te kunnen houden verdelen we de groepen over het parkeerterrein, klik hier.

We kijken hoe we op een verantwoorde manier de kantine bij Pecos kunnen gebruiken onder de huidige regelgeving. Dat is nog best een lastige klus met velen die lopen op woensdag en zondag. Daarom doen we dit nog even niet binnen.

Onderlinge afstand tijdens training

Er is sinds 1 juli versoepeling van de regels over de onderlinge afstand tijdens het sporten. Dat komt er op neer dat de strikte 1,5 meter afstand voor sporters onderling, losgelaten wordt.

foto: Geralda

Met de nieuwe maatregelen wordt iedereen door de overheid aangesproken op eigen verantwoordelijkheid. We gaan er vanuit dat iedereen die ook neemt tijdens het lopen.
Neem de ruimte om afstand te houden en geef ook duidelijk aan als voor jou die 1,5 m afstand belangrijk is.

De 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers blijft wél gehandhaafd. En ook vóór de training en na afloop van de training, geldt de 1,5 meter afstandsregel strikt.

Let goed op elkaar, je omgeving en jezelf.

 

 

 

En verder

Het clubhuis blijft zoals gezegd voorlopig nog gesloten voor het starten en eindigen van de trainingen. Zorg dat je voor vertrek naar de WC bent geweest en voldoende drinken bij je hebt. Er is op de startplekken geen kleedkamer om je jack e.d. achter te laten. Neem geen kostbaarheden mee, laat je jack achter op je fiets, in de auto of sla ‘m om je middel tijdens het rennen. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om hier voor te zorgen.

Heb je suggesties voor verbetering, laat het ons vooral weten. Stuur dan een mail naar tk@loopgroepoegstgeest.nl.

Bestuur en trainers Loopgroep Oegstgeest