Basiscursus hardlopen

Loopgroep Oegstgeest start op woensdag 27 oktober 2021 weer met een nieuwe editie van de Basiscursus Hardlopen. Uiteraard doen we dat in deze corona tijd volgens de richtlijnen van het RIVM en de Atletiekunie. De cursus is opgezet voor mensen die weinig of geen loopervaring hebben of die al lange tijd niet meer hebben hardgelopen. Het doel is om 5 kilometer achter elkaar te leren hardlopen. Gecertificeerde trainers bouwen de loopconditie langzaam en verantwoord op: naast zorg voor een goede warming-up en cooling-down, is er ook loopscholing om te werken aan de looptechniek.

Maandagavond 4 oktober is er van 20.00 tot 21.00 uur een informatieavond met nadere informatie over de opzet van de cursus en over goede hardloopschoenen. De eerste training start op woensdagavond 27 oktober 2021 om 20.00 uur. De kosten van de 24-weekse cursus bedragen € 80,- per deelnemer. Je traint twee keer per week, op de woensdagavond en de zondagmorgen. In het voorjaar ben jij dan klaar voor de 5 kilometer van de PaasHaaswijkloop! Haal meer uit jezelf, doe mee en ervaar hoe motiverend lopen in een groep is!

Je kunt je direct al opgeven voor de Basiscursus door een mail te sturen naar basiscursus@loopgroepoegstgeest.nl. Ook als je vorig jaar al interesse hebt gehad in de cursus is opnieuw opgeven noodzakelijk. Twijfel je nog of wil je meer weten over de cursus, meld je dan aan de informatieavond. Je kunt dan aan het einde van de avond aangeven of je wilt deelnemen. Aanmelden voor de informatieavond is in verband met de beperkte capaciteit van de ruimte verplicht en kan ook door een mail te sturen naar: basiscursus@loopgroepoegstgeest.nl. Bij aanmelding voor de cursus of de informatieavond bevestigen we jouw aanmelding binnen enkele dagen.

Na de cursus kun je eventueel doorstromen naar de trainingsgroep Beter 5.

Loop je al hard, dan is meelopen met één van de trainingsgroepen iets voor jou.

PaasHaaswijkloop 2019: basiscursisten hebben hun doel gehaald,  5 km volbracht!

Basiscursus 2021 gaat van start!
 • Informatieavond

  maandag 4 oktober 2021, 20:00 uur

 • Eerste training

  woensdag 27 oktober 2021, 20:00 uur

 • Vervolgtrainingen gedurende 24 weken

  woensdagavond, 20.00 uur – 21.15 uur
  zondagochtend, 9.30 uur – 10.45