Jolanda en Nico en hun Marathon van Amsterdam

Loopgroep Oegstgeest-leden Jolanda en Nico liepen op zondag 16 oktober de Marathon in Amsterdam. Dat vraagt natuurlijk om een verslagje in de Nieuwsbrief. Als ik –onaangekondigd- aanbel voor een interview lacht Jolanda vrolijk: “Tuurlijk, kom maar binnen, hoor!”

Jolanda vond de Marathon hartstikke leuk om te lopen, “bijna leuker dan Rotterdam eigenlijk…”. Dat kwam vooral door het gezellige publiek langs de kant. Zo werd ze vrolijk aangemoedigd door een groepje studenten, verkleed als Heinekenflessen.

En ook het mooie weer speelde natuurlijk mee: “Ik liep heerlijk met de zon op mijn gezicht”, vervolgt ze. Dat warm weer ook nadelig kan zijn, ondervond echtgenoot Nico. Hij kampte met kramp, maar wist met telkens even rekken en strekken toch goed zijn weg te vervolgen.

Natuurlijk waren ze allebei goed voorbereid: met een prima schema (oorspronkelijk van trainer Roel) als uitgangspunt, aangevuld met sportieve en verantwoorde voeding. “Tsja, dat laatste is natuurlijk mijn vak”, lacht Jolanda.

Allebei volgden ze trouw hun trainingsschema, want “Als je gewoon netjes je huiswerk maakt, dan haal je je examen”, vindt Jolanda. Beide slaagden met een mooi “cijfer”: Jolanda liep de wedstrijd in 3:38:24. En Nico was met 3:35:23 net iets sneller. Van harte gefeliciteerd, allebei!

 

  1. Liesbeth van den Haak
    Liesbeth van den Haak zegt:

    Wat een prachtige ’tijden’ Ik wou dat ik het in me had. ( en ik doe heus heel veel huiswerk 😉 )