Nieuwe website

Sinds 18 mei 2022 hebben we een nieuwe website. Behalve de vormgeving is het belangrijkste verschil met de oude site dat bepaalde ‘alleen voor leden’ informatie niet meer voor de buitenwereld zichtbaar is. Die komt in het Ledenmenu en je moet ingelogd zijn om bij die informatie te kunnen. In deze eerste opzet is dat alleen nog de categorie Traingsrooster en -schema. De login maakt het ook mogelijk toepassingen in de website op te nemen die alleen voor een bepaalde commissie bedoeld zijn. Om te beginnen is dat het Trainerslog. In dit bericht vind je wat uitleg. Eerst de belangrijkste informatie om aan de slag te kunnen, daaronder wat meer achtergrond.

Inloggen

De procedure is vergelijkbaar met andere sites waar je een account voor nodig hebt. Als je niet ingelogd bent vind je in het ledenmenu een link Login.

Je gebruiksnaam is in principe dezelfde als voor het forum*. Die heb je van ons ontvangen toen je lid werd maar is ook makkelijk te bedenken: eerste voorletter + eerste achternaam, aan elkaar, kleine letters. Voorbeeld: als de naam “Willemina Jose van der Putte-Bruin” is, dan wordt de loginnaam: wputte.

Een wachtwoord kun je zelf instellen door de eerste keer op het login scherm te klikken op ‘Wachtwoord vergeten’? Volg de instructies op het scherm. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je een wachtwoord kunt instellen.

Afzender: Loopgroep Oegstgeest – NoReply <noreply@loopgroepoegstgeest.nl>
Onderwerp: [Loopgroep Oegstgeest] Wachtwoord resetten

Na het klikken op de link staat er al een sterk wachtwoord ingevuld. Niet te onthouden, maar je kunt het gerust in je browser opslaan. Of vervangen het door een eigen wachtwoord. Er staat ‘minimaal 12 tekens’, maar 9 à 10 wordt meestal ook wel geaccepteerd.

Deze stappen kun je ook volgen als je later je wachtwoord een keer vergeten bent.

*) Let wel: de gebruikersnaam is hetzelfde, maar verder staan forum en website los van elkaar en standaard zijn de wachtwoorden verschillend. Het kan handig zijn om voor het forum hetzelfde wachtwoord in te stellen.

Ingelogd blijven

Uitsluitend op je eigen computer/tablet/telefoon kun je bij het inloggen gerust aanvinken ‘Onthoud mij‘ zodat je niet telkens opnieuw hoeft in te loggen. Dit blijft 5 weken geldig. En je kunt het wachtwoord gerust in je browser opslaan, veel browser bieden dat aan als ze een nieuwe login detecteren. Dit is ook het geval als je een wachtwoord-beheer app hebt.

Als je ingelogd bent is er in het Ledenmenu een link ‘Uitloggen’, maar dat is normaliter dus niet handig en niet nodig.

Vragen?

Voor hulp bij problemen met inloggen of weergave: mail webmaster@loopgroepoegstgeest.nl.

Voor algemene vragen of opmerkingen mail de Communicatie Commissie via communicatie@loopgroepoegstgeest.nl. Ingelogde leden kunnen hieronder ook reacties plaatsen.

Achtergrond

Waarom een nieuwe website?

  • We hebben al enige tijd een nieuwe huisstijl, gebaseerd op de huidige clubshirts. Die was niet goed door te voeren op de oude site.
  • Het was na bijna 7 jaar ook wel eens tijd voor een algemene opfrisbeurt.
  • De provider biedt sinds kort een nieuwe server met nieuwe mogelijkheden tegen dezelfde kosten. Dit gaf ook de mogelijkheid om de nieuwe site naast de oude op te bouwen.

Wellicht is je de nieuwe slogan opgevallen: ‘Samen hardlopen en wandelen in Oegstgeest’. De oude was te lang volgens de normen van Google en consorten en we willen graag beter vindbaar worden met het trefwoord ‘wandelen’.

Hoe verder?

Met deze site kunnen we sneller inspelen op nieuwe wensen en omstandigheden, b.v. aanmelden voor speciale trainingen en evenementen of mochten er weer Coronamaatregelen komen en registratie nodig zijn is dat ook beter te regelen als iedereen een account heeft.

De scheiding tussen de op de buitenwereld gerichte voorkant en het meer huishoudelijke deel voor leden zal in de toekomst sterker worden.

Oude website

Heimwee? Nostalgie? Voorlopig is de oude website nog te vinden via oud.loopgroepoegstgeest.nl. In een vervolgproject gaan we kijken welke berichten op de oude site de moeite waard zijn om te archiveren en op te nemen in de huidige.

Help ons de site verder te verbeteren!

Dit is versie 1.0. Je vind vast wel een pagina waarvan je denkt “hmm, die tekst kan beter”. Bij veel informatiepagina’s kunnen we ook best nog wat toepasselijke foto’s gebruiken. Van een specifieke trainigsgroep, een warming-up, gezelligheid aan de bar, enz. Stuur ze ons!