Nieuws van de trainers: Singelloop in plaats van training en PaasHaaswijkloop zoekt nog 1 vrijwilliger

Op vrijdag 21 april is er geen baantraining of bootcamp. Bij deze de oproep om met zoveel mogelijk Loopgroepers (in Loopgroep shirt natuurlijk) de Singelloop te lopen (start 19.30 uur). Op tweede Paasdag vindt de 46e editie van de Paashaaswijkloop plaats. De organisatie zoekt hiervoor nog één vrijwilliger.

De Singelloop is geen loop voor singles natuurlijk, maar een loop langs de singels van Leiden van zo’n 6,5 km. De wedstrijd werd sinds 1976 jaarlijks georganiseerd door de Leidse Politie Sportvereniging en het Leidsch Dagblad. Je kon toen je startnummer o.a. ophalen bij het politiebureau op de Langegracht, echt heel grappig. Inmiddels is de organisatie in handen van de Stichting Singelloop Leiden. De stichting werkt nauw samen met de Leiden Marathon, die dit jaar op 14 en 15 mei gehouden wordt.

In het eerste jaar deden er zo’n 500 lopers mee, maar tegenwoordig gaan er jaarlijks dik 5000 man over de zeven iconische singels rond de Leidse binnenstad om hun prestatieloop van 6,5 kilometer te volbrengen. Dat is van jong tot oud – van 4 tot 104 zeg maar – wat de Singelloop tot de gezelligste familieloop van Nederland en misschien wel daarbuiten maakt!

We verzamelen die vrijdag tussen 19 en 19.15 uur bij Colette (Colette woont zo ongeveer óp het startpunt) – Rijnsburgersingel 51. Startnummers zijn hier te verkrijgen. Laat even via tk@loopgroepoegstgeest.nl weten of je erbij bent, leuk!

Tot slot, op tweede Paasdag (maandag 10 april al) vindt de 46e editie van de Paashaaswijkloop plaats. Vele vrijwilligers hebben zich opgegeven om te komen helpen, waarvoor dank! Van Ad krijgen jullie de laatste informatie. De organisatie zoekt nog één vrijwilliger als achterfietser, je fietst dan met de laatste loper mee. Kom je ook helpen, aanmoedigen of meelopen? Tot dan!