Nieuwsbrief

 

nr. 175 - 29 december 2015

route naar Pecos
route naar Pecos, vanaf 6 jan. onze locatie. Klik er op om vergrote versie te zien 

In deze nieuwsbrief:

  1. Hoe loopt het?
  2. Nieuwe trainers in januari
  3. Samen trainen voor een 10 km in april 2016
  4. Sleutelbos gevonden 
  5. Nieuw op het forum

Hoe loopt het?

Maandbericht van uw voorzitter
Marcel Hölscher

Met nog één woensdagavondtraining voor de boeg (op 30 december) hebben we met een groep enthousiastelingen alvast onze roerende goederen verhuisd . Het was binnen no time voor elkaar door de geoliede verhuismachine met Karin, Brian, Amerik, Hermien, Wilfried, Patrick (van onze sponsor Barendse), Geralda en ikzelf. Zelfs het bord staat al bij de locatie. Verder moet er nog wel het een en ander gebeuren, maar dat komt in de loop van de tijd zoals ik al eerder heb aangegeven. Onze Pecos vrienden waren al flink aan het schilderen en opruimen en ze hebben er echt zin in!


De week ervoor hadden we eigenlijk al een beetje afscheid genomen bij Fiks. Een aantal leden kregen eerst nog een lang beloofd lesje Pilates (met heel veel dank aan Katja en Roel) en het enthousiaste trainersteam van de basisgroep gebruikte de tijd voor een 3 km 'examenloop', die werd afgesloten met een certificaat en toespraken van Wyb en Joop namens alle trainers: José, Carola, Wyb en Joop. De - terecht - zeer trotse groep beginners dankte de trainers met mooie woorden en bloemen en daarna was het tijd voor glühwein, heerlijk kerstbrood en andere lekkernijen, verzorgd door onze onovertroffen barcommissieleden. Gezelligheid, het blijft voorop lopen…..

Op 3 januari is er weer de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop (voorheen Bosloop) die wij, zoals jullie weten, samen met Atletiek Leiden organiseren. Velen zullen aanwezig zijn, als vrijwilliger of als deelnemer. Er is die dag dus geen training , hou daar rekening mee. En probeer zoveel mogelijk zichtbaarheid aan onze club te geven, bijvoorbeeld door je shirt aan te trekken of, als vrijwilliger, jasjes en petten te dragen. We kunnen er trots op zijn dat we (met veel dank aan de organisatie van Andre) zo'n grote rol spelen tijdens deze eerste loop in het nieuwe jaar.

Dan is woensdag 6 januari onze eerste 'gewone' training vanuit de nieuwe locatie. Uiteraard zullen we na de training samen het glas heffen op het nieuwe jaar. Komt dus allen voor deze traditionele Nieuwjaars toast ! Het adres is De Voscuyl 42,dat is voorbij de sporthal, helemaal aan het eind van De Voscuyl naar rechts. Klik hier voor de route.

Het potje pingpongen (mag je nooit zeggen bij Pecos, want zij spelen tafeltennis op het hoogste niveau, maar wij pingpongen natuurlijk gewoon) met en tegen Pecos met een borrel erna staat nog steeds gepland op 10 januari, maar ik wacht nog op definitieve bevestiging van hun kant. Misschien zijn ze faalangstig geworden bij het zien van ons atletisch vermogen, je weet het niet…..

Ik wens jullie namens het bestuur een heel mooi oud en nieuw feest toe. Ga vooral gezond het nieuwe jaar in en ik verheug me erop jullie allemaal weer te ontmoeten bij de Bosloop op 3 januari en de Nieuwjaarsborrel op 6 januari!

Marcel

naar boven

Nieuwe trainers in januari

Goed nieuws: het komend jaar wordt het trainerscorps versterkt met wel vier mensen. Ceciel van de Venne, Maarten Hendriks en Rob van Spronsen beginnen al in januari, Martijn Meulenbroek komt daar in februari nog bij. Zij hebben allen in het najaar de interne cursus assistent looptrainer gevolgd en het hierbij horende certificaat ontvangen. Met deze versterking hopen wij als trainers in staat te zijn meer initiatieven te ondernemen en de bestaande groepen beter te begeleiden.

De cursus LT2 (Looptrainer 2) is een officiële cursus van de Atletiekunie en werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Leiden Atletiek. Dit had als voordeel dat de cursisten (en de docenten!) van beide verenigingen veel van elkaar konden opsteken. Bijkomend voordeel was dat we de accommodatie van Leiden Atletiek mochten gebruiken. Coördinator was Frans van den Berg, diverse onderdelen werden gepresenteerd door Joop Vlieg, Roel Hendriksen en Ary van den Broek (Leiden Atletiek).

Op de foto: alle cursisten van Loopgroep Oegstgeest en Leiden Atletiek na afloop van de cursus. Twee cursisten van Leiden Atletiek ontbreken op de foto.

naar boven

Samen trainen voor een 10 km in april 2016 

Het is de bedoeling om als onderdeel van mijn opleiding voor LoopTrainer3 (LT3) een groep lopers voor te bereiden op een 10 km. Er zijn al lopers uit Kort die zich spontaan hebben aangemeld. We richten ons op de Braassemloop, onderdeel van het Z&Z circuit, die op 3 april 2016 plaatsvindt. Je komt in aanmerking om mee te doen als je afstanden van 6-7 km in de benen hebt.Loop je bijvoorbeeld al een tijd mee in Kort en wil je je grenzen verleggen door een 10 km te lopen of ben je een Midden loper en wil je je PR verbeteren op de 10 km, dan ben je kandidaat om mee te doen.


een paar van de snellere lopers op de 10 km passeren het haventje van De Veen 

Er wordt van je verwacht dat je het leuk vindt om 2 à 3 keer per week te trainen van begin januari tot de wedstrijd/prestatieloop begin april. Behalve de wekelijkse trainingen op de weg, op woensdag en zondag, zullen er ook een aantal (niet verplichte) baantrainingen onderdeel van het programma zijn.
Aan het begin wordt er van je verwacht dat je een intake formulier invult waarin je aangeeft waar je nu staat met lopen en wat je ambities zijn. Er zal een schema opgesteld worden om de groep voor te bereiden, waarbij ook rekening wordt gehouden met individuele verschillen.

Afhankelijk van de aanmeldingen zal er meegetraind worden met Kort of komt er een aparte groep.

Er is een kick-off op woensdag 6 januari 2016 vóór de training. Heb je belangstelling om mee te doen aan de voorbereidingen van de 10 km, stuur dan een e-mail naar andrevandertol@gmail.com vóór 3 jauari en hou woensdag 6 januari van 19.00 tot 20.00 uur vrij in je agenda. Kun je er op 6 januari niet bij zijn, twijfel je nog aan deelname of ben je van plan een andere 10 km te gaan lopen in april, reageer dan ook.

Andre van der Tol

naar boven

Sleutelbos gevonden

Tijdens de verhuizing is er in het materiaalhok een sleutelbos gevonden. De eigenaar kan zich melden bij Geralda.

naar boven

Nieuw op het forum

Inschrijving Koning van Spanje trail is geopend

naar boven

Agenda januari 2015

wo 30 dec

laatste training vanuit Fiks, kantine gesloten

vr 1 jan

geen officiële baantraining, baan wel open en marathongroep traint wel

zo 3 jan

Z&Z Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop, geen training

wo 6 jan

eerste training vanuit Pecos

zo 10 jan

tafeltennissen met Pecos, tijd volgt nog

wo 13 jan

fysiotherapeut aanwezig

wo 27 jan

fysiotherapeut aanwezig

zo 31 jan

Z&Z Uithoorns Mooiste

naar boven

Nieuws van onze sponsors

Runnersworld Leiden

Saucony Triumph ISO 2

De Triumph is terug, beter dan ooit! Met een volledig nieuwe en unieke EVERUN topsole constructie. Dit zorgt ervoor dat de beste demping direct onder de voet geplaatst wordt voor maximale demping en comfort. Het ISOFIT bovenwerk omsluit de voet en voelt aan als een sok. De Triumph ISO 2 brengt comfort naar een heel ander niveau!

Kom langs in winkel in de Burgsteeg in Leiden om het gevoel van de Triumph ISO 2 zelf te ervaren.

Meer nieuws en tips op facebook, klik:  

naar boven

redactie van de Nieuwsbrief: redactie@loopgroepoegstgeest.nl
N.B.: directe antwoorden op de nieuwsbrief komen niet aan!
Indien je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier © 2015 - Loopgroep Oegstgeest