Train ook mee met 10 voor 10!

Op zondag 5 december start het trainen 10 voor 10! Het idee een aantal jaar geleden ontstaan uit de groep zelf door enkele ervaren lopers, die op de woensdagen meelopen in de tempogroepen 40/45/50 en al regelmatig een 10 of een 21 hebben gelopen. Zij wilden zich eens gericht gaan voorbereiden op een ‘snelle’ 10 km. 10 voor 10 is ook voor lopers uit andere groepen interessant!

Dit keer wordt de clinic gegeven door Rob, die in opleiding is voor Looptrainer 3. Hij heeft dit keer gekozen voor de 10 km Z&Z Leiden LRRC loop op 13 februari 2022. Mocht deze door coronamaatregelen niet doorgaan, dan zal er een passend alternatief worden gezocht.

Er is voor deze clinic een apart schema opgesteld: 10 weken specifiek trainen voor een 10 km. Daarom de naam 10 voor 10!

In het schema wordt uitgegaan van het volgen van de drie clubtrainingen in de week: woensdag, vrijdag op de baan en zondag. En voor wie wil: ook een vierde looptraining in de week.

Op 26 november as. vindt er een Coopertest plaats tijdens de baantraining bij Leiden Atletiek. Een mooi moment om te kijken hoe je er conditioneel voorstaat.

Train je niet mee in genoemde tempogroepen, maar ben je wel een ervaren loper op de 10 en de 21, reageer dan ook! En dat geldt ook voor als je bijvoorbeeld nooit op de vrijdag kan, maar wel op een ander tijdstip wil lopen. Dan kijken we samen wat verstandig en haalbaar is.

Belangstelling? Meld je aan bij Rob: rspronsen@gmail.com. Geef dan gelijk je recent gelopen tijden door op de 10 en de 21 en…… natuurlijk jouw streeftijd voor 13 februari.!

Wie doet er mee?