Van de voorzitter: Nazomeren

 

De laatste week van oktober was warmer dan mijn zomervakantie in 2021. Na een paar heerlijke dagen in Barcelona met mijn oudste zoon, was het weer in Limburg, waar ik met Ingrid vertoefde, net zo (na)zomers. Genieten dus, maar toch ook wel een beetje vreemd en verontrustend voor deze tijd van het jaar. Nu is elk weer natuurlijk hardloop-, fiets- of wandelweer, maar aangenaam was het zeker voor we de herfst- en winterperiode in gaan.

Naast dat de trainingen in oktober ook goed bezocht werden, trokken deze maand verschillende leden erop uit om aan diverse loopjes deel te nemen. Kees, Eric, Jolanda en Nico liepen indrukwekkende tijden op de hele marathon (in Zeeland, Chicago en Amsterdam, respectievelijk) en afgelopen zondag liep een grote delegatie de MST duinentrail in Schoorl. Ook nu is dit weer een selectie van de diverse uitstapjes.

Nu is hardlopen een blessuregevoelige sport en moet een aantal leden helaas even pas op de plaats maken. Ik wil hen graag een voorspoedig herstel wensen en vanzelfsprekend zijn jullie van harte welkom met de wandelaars mee te wandelen. Zo blijf je in beweging en onderhoud je het contact met de leden niet alleen virtueel via Strava (of andere kanalen), maar ook in levende lijve. A.s. woensdag is ook één van de fysiotherapeuten na de training weer aanwezig bij Pecos.

Komende week gaat de basiscursus van start. Het is een belangrijke activiteit voor onze Loopgroep om nieuwe lopers de basisbeginselen van het hardlopen bij te brengen en zorgt elk jaar voor belangrijke nieuwe aanwas van leden. Bij deze alvast mijn dank aan de trainers die de nieuwe lopers gaan begeleiden.

De nieuwe trainers voor de reguliere trainingen staan te popelen om van start te gaan en zullen in december officieel starten. Nu al verzorgen ze soms (een deel van) een training.

Na de zomerperiode is de Loopgroep weer volop in beweging. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook de komende maanden nog vele gezamenlijke en mooie kilometers tegemoet gaan.

 

Hartelijke groet,

Xavier Lauteslager

Voorzitter