Weer aansluiten!

Na herstel van scheenbeenklachten en een hamstringblessure, stond mei voor mij in het teken weer aan te kunnen sluiten bij de trainingen van de Loopgroep. Na een mooie vakantie in Portugal, was 15 mei een ideaal instapmoment. Menno en Els hadden een prachtige route uitgezet door Voorlinden en Clingendael om de bloeiende Rhododendrons te bewonderen. Heerlijk om weer samen door te natuur te kunnen trailen en na afloop met een kop koffie te kunnen genieten van de inspanning. Op diezelfde dag, liepen diverse Loopgroep leden de 10km of halve marathon van Leiden. Een puike prestatie gezien het warme weer.

De trail op 15 mei was een mooie test voor het loopweekend een week later. Na ontvangst op vrijdagvond, liepen we zaterdag een prachtige trail waarbij we kraanvogels hebben gespot en ruim baan moesten maken om een stier te ontwijken die niet gediend leek van ons gezelschap. Velen liepen hun PR qua (trail)afstand.

Na de pub quiz zaterdagavond en de bootcamp op zondagochtend, was er voor de liefhebbers de kans om het weekend af te sluiten met een zonnige boottocht door Giethoorn. Hulde aan Elselijn, Marie-Louise, Rob en Harm die werkelijk een fantastisch programma in elkaar hadden gezet en alles tot in de puntjes hadden geregeld!

Zoals ik in een eerdere Nieuwsbrief schreef is het trailen aan een opmars bezig binnen onze Loopgroep onder de bezielende leiding van Els en Menno. Terwijl ik dit schrijf is Menno bezig aan de 7e etappe van de Cape Wrath Ultra Cape Wrath Ultra, een trail waar hij lang naar heeft uitgekeken. Via de site hebben diverse leden zijn verrichtingen met bewondering en respect gevolgd. Hopelijk herstel je spoedig en kan je ons snel weer op sleeptouw nemen op de zondagen! Zie verderop in de nieuwsbrief voor een inzichtje in zijn ervaringen.

Zoals jullie wellicht hebben gezien heeft onze website een metamorfose ondergaan. Ik wil bij deze Willem zeer hartelijk bedanken namens bestuur en trainers. Niet alleen is de site veel overzichtelijker en moderner geworden, hij biedt ook meer functionaliteit door bijvoorbeeld het digitale trainerslogboek.

Vooruitkijkend naar juni, komt het lustrumfeest op 11 juni rap dichterbij. De inschrijvingen lopen binnen en voor wie dat nog niet heeft gedaan, meld je svp alsnog zsm aan via de website.

Anderhalve week later vindt op 22 juni de jaarlijkse ALV plaats – aansluitend op de training. Nu het weer kan en mag, zullen we dat weer bij Pecos doen. Ik hoop vele leden daar te zien!

Hartelijke groet,
Xavier Lauteslager
voorzitter