Langzamer Lang Verlengd

In de afgelopen maanden hebben voldoende leden interesse getoond voor deze trainingsgroep. Daarnaast hebben drie leden zich opgeworpen om de trainingsopleiding te volgen en deze groep te kunnen begeleiden. Reden om het experiment te verlengen. 

Langzamer Lang trekt leden die een langere afstand in een rustiger tempo willen lopen, variërend van 9 tot 15 km in tempo 75 (75 minuten op de 10 km, ofwel 8 km/u).

Opbouw naar een langere afstand
De routes worden zo gekozen dat er verschillende afstanden tijdens de training kunnen worden gelopen. Tot nu toe waren dat 6, 9 en 12 km. De afstanden gaan we per keer met een kilometer ophogen en we zullen gaan opbouwen naar de 15km.

Wanneer en waar?
Langzamer Lang wordt georganiseerd op de zondagen dat er geen duintraining en geen XS is. Dat is in principe de tweede, vierde en eventueel vijfde zondag van de maand. Ook hebben de geïnteresseerden aangegeven af en toe in de natuur te willen lopen en op een andere locatie te starten. Op het forum is een pagina ingericht voor LL, waar de geplande afstanden, routes en eventueel afwijkende startlocaties geplaatst zullen worden.

Vervolg Experiment
Wat nog onvoldoende duidelijk is geworden om definitief een knoop door te hakken, is of en hoe er overlap is met de andere trainingsgroepen. Om hier een beter beeld van te krijgen is het experiment verlengd tot eind oktober. We zijn benieuwd welke plaats dit aanbod in de praktijk krijgt naast de andere trainingen.

Je bent van harte welkom om mee te lopen als de opzet je aanspreekt!

* Tempo 75 min op de 10 km, of 8 km/u