Loopgroep Oegstgeest is al meer dan 20 jaar prominent aanwezig in Oegstgeest. De vereniging heeft een sociaal en gezellig karakter en heeft een sportief aanbod. Naast een gevarieerd loopaanbod, biedt de Loopgroep ook mogelijkheden voor wandelen, bootcamp en trailrunning (hardlopen op onverharde ondergrond). De trainers bieden variatie in trainingen voor de recreatieve loper, waarbij veilig en verantwoord lopen voorop staat.

De vereniging telt rond de 200 leden, die onder begeleiding deelnemen aan trainingen en prestatielopen en trails in de regio (Zorg en Zekerheid circuit, Leiden Marathon) in het land (Dam tot Damloop, Zevenheuvelenloop). Maar ook reizen leden met enig regelmaat af naar het buitenland voor een evenement.

Loopgroep Oegstgeest besteedt aandacht aan o.a. looptechniek en – als daar belangstelling voor is – in het verbeteren van loopprestaties.

Maar ook het gezelligheidsaspect wordt zeker niet vergeten! Woensdagavond is na de training de bar open voor een drankje en wat lekkers en na de duintraining wordt gezamenlijk een drankje in een strandtent gedronken. Befaamd is ook de jaarlijkse BBQ, waar we de afsluiting van het loopseizoen inluiden en familie van leden ook welkom is.

De vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 28087550 en is lid van de Atletiekunie (V0007266).

Hoe het is begonnen:

Sinds midden jaren negentig loopt een groepje enthousiastelingen met enige regelmaat vanaf het Mien Ruyspark. Het plan om in Oegstgeest een loopgroep op te zetten ontstaat tijdens de 3M marathon in 1998. In december van dat jaar wordt er zelfs al aan 9 lopers in spé een basiscursus voor beginners aangeboden. Op 29 februari 2000 wordt “Loopgroep Oegstgeest” als vereniging opgericht.

De vereniging startte met 35 leden. Na enkele omzwervingen via de Ichtus Hogeschool (Pabo), de sporthal van het Rijnlands Lyceum en C.K.V. Fiks kwam de vereniging op haar huidige stek bij tafeltennisvereniging PECOS terecht. De vereniging is de afgelopen jaren flink gegroeid, mede door het succes van de basiscursussen. Inmiddels telt de vereniging een groot aantal daartoe opgeleide vrijwilligers, die de trainingen verzorgen aan diverse niveaugroepen. In 2007 is een samenwerking met Leiden Atletiek ontstaan, waardoor Loopgroep Oegstgeest elke vrijdagavond gebruik mag maken van de atletiekbaan in de Leidse Hout. Elk jaar begin januari organiseren we gezamenlijk de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop (voorheen Bosloop), onderdeel van het zogenaamde Z&Z circuit.

Loopgroep Oegstgeest organiseert en neemt deel aan verschillende evenementen. Zoals de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop of de PaasHaaswijkloop.

Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop

De Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop is een jaarlijks evenement dat we samen met Leiden Atletiek organiseren, met Runnersworld Leiden als sponsor. Het is onderdeel van het Zorg en Zekerheid Circuit

De start en finish vindt plaats op de atletiekbaan in de Leidse Hout. De Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop is onderdeel van het Zorg & Zekerheid circuit, dat bestaat uit totaal acht loopevenementen in de regio.

Bekijk de agenda het hele Circuit van Zorg en Zekerheid op zorgenzekerheidcircuit.nl.

PaasHaaswijkloop

Elk jaar op 2e Paasdag organiseren Loopgroep Oegstgeest en Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel een gezellig kleinschalig hardloopevenement in Oegstgeest-Noord.

Vrijwilligers

Loopgroep Oegstgeest helpt mee met het uitzetten van het parcours, het begeleiden tijdens de loop, mensen voor de garderobe enzovoorts.