Arnoud

Hoe loopt het? – mei 2017

Afgelopen maand was er één met een afwisseling van water, zon, wolken en wind. Kortom, oer-Nederlands weer. Hoewel met Koningsdag de temperatuur lager leek te liggen dan met Kerst, zorgde een warme jas en het zonnetje op je gezicht voor een mooie afsluiting van de 50e verjaardag van onze Willem-Alexander.

Met de Paashaaswijkloop waar Nico en Jaap vanuit onze club heel hard aan voorbereid hebben, scheen de zon en blies de stevige wind alle wolken weg. Velen vanuit de club hebben zich ingezet zodat de 338 hardlopers het 5 kilometerlange parcours veilig konden afleggen. Het was een mooi spektakel dat onze vereniging ieder jaar met de buurtvereniging Haaswijk-Morsebel organiseert. Dank aan iedereen voor jullie bijdrage aan de organisatie en zichtbaarheid voor de club, lopend of verkeer regelend, warming-uppend, achter de schermen. Het was top!

Tijdens de Paashaaswijkloop stond ook een stand van het Roparunteam WeRun4All, het team dat dit jaar voor de 7e keer van Parijs naar Rotterdam rent. De aanwezige teamleden verkochten heerlijkheden om zowel de supporter als de loper te laten genieten en bijtanken. Veel van onze leden hebben zich hieraan verbonden. Als loper, fietser, chauffeur, kok of masseur in het basiskamp, als webmaster of elders ergens achter de schermen. Op 5 mei staan zij weer op de 5 mei-markt in Oegstgeest op de Terweeweg. Natuurlijk gaan wij daar ook even langs om onze loopvrienden te steunen bij deze activiteit voor het goede doel van Roparun. Kopen of schenken van mooie spullen of je handen uit de mouwen steken bij de verkoop van alle spullen. Bied je hulp maar aan zou ik zo zeggen.

Vooruitkijkend naar de maand mei zal Katja op 6 mei haar LT3 examen doen, waarmee zij zichzelf kwalificeert om onze club onder andere in training technische zin verder te versterken. Ook daarbij zijn weer een aantal van onze leden gevraagd om te ondersteunen. Heel veel succes Katja! Wij hebben er vertrouwen in dat we je op 6 mei kunnen feliciteren.

Op 21 mei gaan velen van ons de Leiden Marathon lopen. De hele, de halve, de 10 of de 5 kilometer. Vandaag ben ik met Geert meegelopen op de 20 kilometer Z2 als voorbereiding op de halve van Leiden. Ik geniet dan niet alleen van de route die langs bollenvelden en duinen ging. Vooral geniet ik dat onze trainers ons in de gelegenheid stellen om gericht naar een wedstrijd toe te trainen.

Binnenkort ontvangen jullie de stukken voor de jaarvergadering van 7 juni 2017. Als bestuur willen wij de ledenvergadering in een andere vorm gieten. Door de vergadering niet alleen kort te houden, maar ook door jullie vooraf te vragen om vragen en opmerkingen over de jaarstukken vooraf aan ons te melden. Zo wordt de vergadering efficiënt ingericht.

Al met al wordt mei een drukke en mooie maand!

Arnoud Nierop