Allereerst wil ik mede namens Annelies, Dina, Wouter en Thomas, iedereen een liefdevol 2023 wensen in goede gezondheid!

Net als vorig jaar, wil ik graag terug kijken op het afgelopen jaar.

Waar het in 2021 nog tot 26 mei zou duren voor we als Loopgroep weer in groepen konden trainen, is 2022 een stuk beter verlopen!

Reeds op 16 januari mochten wij de trainingen weer starten. Dankzij het snelle schakelen van de trainers, stonden die zondagochtend voor alle tempogroepen trainers klaar om de hongerige lopers weer te begeleiden. De weken daarvoor was de basiscursus met kunst- en vliegwerk in de lucht gehouden. Soms zelfs met een privétrainer per basiscursist!

 • 24 januari

  Herdenking Christophe

  In het begin van het jaar hebben we teruggedacht aan het tragische overlijden van Christophe begin 2021. Op 24 januari, precies een jaar na het overlijden van Christophe, hebben Arnoud en ik, Veronique, Joëlle en Camille bezocht om een bloemstuk te overhandigen namens de Loopgroep.

 • 30 januari

  Laatste training van Frans

  Op zondag 30 januari gaf Frans zijn laatste training en werd hij namens bestuur, trainers en leden nadrukkelijk bedankt voor alles wat hij gedaan heeft voor de Loopgroep.

 • 2 maart

  Pecos weer volledig open

  Met het opheffen van vrijwel alle beperkingen, werd op 2 maart de bar heropend met een gratis openingsdrankje. De koffie van Greet was al eerder gestart.

 • februari

  Afronding 10-voor-10

  Ook in 2022 was er een 10-voor-10-groep. In februari voltooide de groep hun traject op een prachtige manier. Dit vertaalde zich in vele PR’s. De recordpogingen gingen vergezeld van publiek, fietsbegeleiders en beloningen na afloop waardoor ze niet onderdeden voor een georganiseerde wedstrijdloop. Petje af voor Rob die het hele traject fantastisch begeleid heeft.

 • 13 maart

  Alsnog de Z&Z Nieuwjaarsloop

  Op 13 maart heb ik de eer gehad de lopers tijdens de uitgestelde Z&Z Nieuwjaarsloop weg te schieten. Iedereen genoot van het weer kunnen lopen en organiseren van een loopevenement. Onze loopgroep was zichtbaar aanwezig met vele vrijwilligers die de hele dag in goede banen hebben geleid. Kort hierna was de PaasHaaswijkloop, het jaarlijkse loopevenement wat geheel georganiseerd wordt door de Loopgroep Oegstgeest en de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel. Het was een stralende lentedag en vrijwilligers en deelnemers van de loopgroep waren in grote getale aanwezig. De basiscursisten zagen hun trainingsarbeid beloond worden met een feestelijke finish na hun eerste vijf kilometer! Hulde aan Ad, Peter en Dina voor de goede organisatie.

 • april

  voorjaarsweer: bootcamp en trailrunning

  Ook in april zette het voorjaarsweer door.

  De bootcampers konden profiteren van het mooie droge weer om zich buiten nog sterker te kunnen trainen en de wandelaars konden hun warme jassen weer  opbergen.

  In 2022 heeft trailrunning binnen de Loopgroep een duidelijke opmars gemaakt. Waar Menno de kroon blijft spannen met 50+ km afstanden zoals bij de Brute Magnetoise en de Cape Wrath Ultra, zie je dat ook bij andere lopers het aantal trail-kilometers gestaag is opgelopen dit jaar. Niet alleen de zondagse trail trainingen worden steeds beter bezocht maar leden trekken er ook op uit om georganiseerde trails in binnen- en buitenland samen te lopen.

 • 5 mei

  Bevrijdingsvuur

  Ook in 2022 haalde onze Loopgroep het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Oegstgeest. Een bijzondere herdenking, zeker in deze tijden waarin de geschiedenis zich helaas herhaalt. Dank aan Els en Edwin dat zij ook afgelopen jaar dit weer zo goed en mooi georganiseerd hebben.

 • 15 mei

  Leiden marathon

  Na herstel van scheenbeenklachten en een hamstringblessure, stond 15 mei voor mij in het teken weer aan te kunnen sluiten voor een prachtige trailroute uitgezet door Voorlinden en Clingendael. Op diezelfde dag, liepen diverse Loopgroep leden de 10km of halve marathon van Leiden.

 • 20-22 mei

  Loopweekend

  Een week later was het loopweekend, dit jaar in Drenthe. Na ontvangst op vrijdagvond, liepen we zaterdag een prachtige trail door Nationaal Park Drents Friese Wold (bij Appelscha). Na de pubquiz zaterdagavond en de bootcamp op zondagochtend, was er voor de liefhebbers de kans om het weekend af te sluiten met een zonnige boottocht door Giethoorn. Hulde aan Elselijn, Marie-Louise, Rob en Harm die werkelijk een fantastisch programma in elkaar hadden gezet!

 • 11 juni

  Lustrumfeest

  Na twee jaar uitstel was het 11 juni eindelijk zover om ons twintigjarig bestaan te vieren met een fantastisch lustrumfeest bij Scheltema. Katja, Geert en Chris hadden alles tot in de puntjes geregeld en onze leden lieten zien dat de benen niet alleen los kunnen gaan bij het hardlopen, wandelen en bootcampen, maar ook op de dansvloer.

 • 22 juni

  ALV

  De ALV op 22 juni was een gezellige ledenvergadering die we als vanouds weer bij Pecos konden houden. We hebben afscheid genomen van Elselijn als secretaris en Annelies welkom geheten als haar opvolgster. Fantastisch om te zien dat Jolanda, Rian en Hester zich spontaan tijdens de vergadering aanmeldden om, respectievelijk, het trainerscorps, de communicatie- en de barcommissie te komen versterken. Voor de ALV had Esther  (Valentijn) zich al aangemeld als versterking van de barcommissie. Willem werd bedankt voor de metamorfose van de website.

 • juli-augustus

  Doortrainen, ook op afstand

  In de zomerperiode bleven leden trouw opdraven op de trainingen, zochten elkaar op via WhatsApp en Signal en volgden elkaar via Strava op prachtige plekken buiten Oegstgeest.

 • september

  7HVL, Lochaber en nog verder: Kenia

  Na een rustige start eind augustus was er in september weer volop activiteit. De trainingen werden goed bezocht en ook buiten de trainingen trokken leden erop uit om aan diverse loopevenementen deel te nemen. Zo namen Liesbeth en Birgit deel aan de prachtige Lochaber trail in Schotland op 17 september van maar liefst 80 kilometer met 2000 hoogtemeters. Respect!

  Op dezelfde dag liepen meerdere leden de Zevenheuvelenloop.

  Als lid van team “Fietsen voor Dochters” met een fietstocht door Kenia heeft Thomas samen met vrienden ruim 43.000 Euro voor Amref opgehaald waarmee een heel belangrijke bijdrage geleverd wordt aan de gezondheid van kwetsbare jonge vrouwen en kinderen. Dit mede door steun en bijdrage van diverse leden van onze Loopgroep.

 • 25 september

  100 bruggenloop, CPC in nieuwe shirts

  Een week later werd de eerste 100 Bruggenloop in Leiden georganiseerd met een grote afvaardiging van de Loopgroep. Het was een zeer geslaagd evenement waarbij het weer ons goed gezind was. Ook de CPC loop in Den Haag werd gelopen door enkele leden.

  In september kon ook gelopen worden in de prachtige nieuwe shirts. We hebben veel positieve reacties ontvangen en zullen in het voorjaar van 2023 een nieuwe pasronde starten.

 • 18 september

  BBQ!

  Op 18 september had de barcommissie een fantastische barbecue georganiseerd in de Vogelwijkspeeltuin. Ondanks dat het weer wat tegenzat, genoten de kinderen van de speeltuin en de volwassenen van de gezelligheid en het heerlijke eten. Hulde aan de barcommissie die alles tot in de puntjes voorbereid had.

 • oktober

  loopjes van Schoorl tot Chicago

  In de warme oktober maand trokken leden erop uit om aan diverse loopjes deel te nemen. Kees, Eric, Jolanda en Nico liepen indrukwekkende tijden op de hele marathon (in Zeeland, Chicago en Amsterdam, respectievelijk) en een grote delegatie liep de MST duintrail in Schoorl. Dit is maar een selectie van de diverse uitstapjes.

 • 2 november

  Basiscursus van start

  Waar we in oktober nog temperaturen van boven de twintig graden bereikten, bewoog de temperatuur in november richting het vriespunt. Gelukkig is elk weer loopweer!

  De basiscursus ging weer van start. Een belangrijke activiteit voor onze Loopgroep om nieuwe lopers de basisbeginselen van het hardlopen bij te brengen en die elk jaar zorgt voor belangrijke aanwas van nieuwe leden.

 • 5 november

  Looptrainersdag

  Op zaterdag 5 november bezochten Regina, Roel, Geert, Colette en Katja de 26ste editie van de Looptrainersdag in Papendal georganiseerd door de Atletiekunie.

 • november

  Wisseling van de wacht

  Rian nam het stokje over van Harm om de Nieuwsbrieven samen te stellen en binnen de trainersgroep werd afgestemd dat Geert het stokje zal overnemen van Rob als trainerscoöordinator en dat Els zal toetreden tot het TK (klein trainersoverleg).

 • 25 november

  Bijscholing met nieuwe trainers

  Op 25 november kregen trainers bijscholingsavond waarbij ook de nieuwe trainers van de partij waren. We hebben er maar liefst tien nieuwe trainers bij! Naast het geruisloos aanhaken van Liesbeth, Jolanda en Sebastiaan, komen ook Coen, Arnoud, Eric, Bianca, Bart, Giedrius en Geralda ons trainersteam versterken. Want een Loopgroep kan nu eenmaal niet zonder trainers!

 • 27 november

  High Tea voor Vrijwilligers

  Op 27 november hebben we als bestuur de vele vrijwilligers, waar onze Loopgroep op draait, bedankt met een High Tea bij Het Strandhuys. Het was een gezellig samenzijn en ik ben dankbaar dat we zo een grote en mooie groep vrijwilligers hebben die zich willen inzetten voor de Loopgroep.

 • 30 november

  nieuw contract met Pecos

  Op 30 november zette ik mijn handtekening onder een nieuw contract met Pecos. Al sinds 2016 maken we gebruik van de kantine en faciliteiten van Pecos. Beide partijen zijn zeer positief over de samenwerking.

 • 21 december

  Kerstborrel

  Op woensdag 21 december had barcommissie een fantastische kerstborrel georganiseerd om samen het jaar alvast een beetje af te sluiten. Na het lopen van het kerstboomparcours, kon iedereen genieten van de glühwein, warme chocomel en een overvloed aan heerlijke hapjes. Er was een grote opkomst en een mooie afsluiting van een prachtig loopjaar als Loopgroep!

Vanzelfsprekend zal ik nog activiteiten vergeten zijn maar wat hebben we toch een prachtige vereniging gedragen door de vele vrijwilligers!

Ik hoop velen van jullie te zien op woensdag 11 januari voor een toast op het nieuwe jaar na de training!

Hartelijke groet, Xavier
Voorzitter Loopgroep Oegstgeest