Van de voorzitter: ontmoetingen

In de maand juni hebben veel leden elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten buiten de trainingen, met als hoogtepunt het lustrumfeest. Na twee jaar uitstel was het 11 juni namelijk eindelijk zover om ons twintigjarig bestaan te vieren met een fantastisch feest bij Scheltema.

Katja, Geert en Chris hadden alles tot in de puntjes geregeld en onze leden lieten zien dat de benen niet alleen los kunnen gaan bij het hardlopen, wandelen en bootcampen maar ook op de dansvloer. De volgende ochtend was ik blij dat de training voor één keer om 10 uur bij Pecos startte. Goed om te zien dat ik daar vele leden trof die de avond tevoren ook tot na middernacht nog stonden te dansen. De trailers schroomden niet om gewoon om 9 uur te starten. Dapper.

Op 19 juni liet Menno mij zien dat mensen wonderbaarlijk snel kunnen herstellen, ook na een monstertrail van 400 km. Als vanouds leidde hij ons langs Koudenhoorn, waar het mogelijk was onverharde paden pakkend.

De ALV op 22 juni was een gezellige ledenvergadering die we als vanouds weer bij Pecos konden doen. We hebben afscheid genomen van Elselijn als secretaris en Annelies welkom geheten als haar opvolgster. Fantastisch om te zien dat Jolanda, Rian en Hester zich spontaan tijdens de vergadering aanmeldden om, respectievelijk, het trainerscorps, de communicatie- en de barcommissie te komen versterken. Voor de ALV had Esther Va. zich al aangemeld als versterking van de barcommissie en meerdere lopers hebben zich reeds opgegeven voor de LT2-trainerscursus. Waar ik Willem in mijn vorige bericht al heb bedankt voor al zijn inspanningen, hebben we dat tijdens de ALV nu ook live kunnen doen. Onze mooie loopgroep wordt gedragen door de vele vrijwilligers zoals ik al vaak heb aangehaald! Na afloop van de ALV werd er als vanouds gezellig nagepraat en klonk er weer een heuse ‘ laatste ronde’  van achter de bar.

Terwijl een groot deel van de vaste trailers in België onder begeleiding van Menno een mooie trailtocht liepen, leidden Els en Shaogang ons 26 juni weer door de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen. Komend weekend heb ik twee neven van mij uitgenodigd om kennis te maken met het trailen en vanzelfsprekend gaan we dat doen in de AWD.

Voor velen breekt de vakantieperiode aan. Ook voor de Loopgroep. Wat dit betekent voor de trainingen lees je verderop in de nieuwsbrief (of hier). Houd onze mooie nieuwe website en de emailberichten in de gaten!

Ik wens iedereen een hele mooie zomer toe en zet 18 september vanaf 16 uur alvast in de agenda voor een gezellige BBQ, georganiseerd door de barcommissie!

Hartelijke groet,

Xavier Lauteslager
voorzitter