10 voor 10 editie 2021 / 2022

In november 2021 startte Rob met de LT3* opleiding en daar ontstond het idee om voor deze opleiding lopers te begeleiden in een (inmiddels bekende) 10 voor 10 groep: 10 weken specifiek trainen voor een 10 km. Daarom de naam: 10 voor 10 ! Het idee is een aantal jaar geleden ontstaan uit de groep zelf door enkele ervaren lopers, die op de woensdagen meelopen in de tempogroepen 40/45/50 en al regelmatig een 10 of een 21 hebben gelopen. Zij wilden zich eens gericht gaan voorbereiden op een ‘snelle’ 10 km. Maar 10 voor 10 is zeker ook voor lopers uit andere groepen.

Er waren al snel meer dan 10 aanmeldingen en vol goede moed werd er gestart, aanmeldformulieren werden ingevuld, streeftijden bedacht en natuurlijk ook een app groep aangemaakt. De officiële eerste training zou op 5 december van start gaan. Er werden eind november al prachtige Coopertest resultaten gelopen, lief en leed gedeeld in de app en ….. toen was er weer een lockdown en mocht er ’s avonds niet meer in grote groepen getraind worden en al helemaal niet op de atletiekbaan.

Maar gelukkig was er de app groep nog, werden groepjes gevormd om samen te lopen, vooral veel foto’s van eigen loopjes en gifjes gedeeld, zelfs een raadsel én er kwamen vooral heel veel berichten van Rob over de aard en duur van de trainingen met voorbeelden van tijden per kilometer, tips en routes wat enorm motiveerde! En zo is de 10 voor 10 groep aardig door de lockdown heen gekomen.

Het doel was om de clinic af te sluiten op de 10 km Z&Z Leiden LRRC loop op 13 februari 2022 maar die kwam nog te vroeg voor de versoepelingen. De latere loopjes kwamen niet handig uit (op 13 maart is natuurlijk iedereen vrijwilliger ) dus werd er besloten om zelf twee edities te organiseren; de 10voor10 men’s edition èn de 10voor10 ladies edition.

Niet iedereen kon afsluiten met het lopen van een snelle 10, helaas zijn er ook een aantal lopers uitgevallen door pijntjes, blessures en heeft corona ook roet in het eten gegooid. Gelukkig lopen de meeste al weer een beetje, sterkte met jullie herstel!

Op vrijdagmiddag 11 februari was het dan zover; om 16.30 uur werd de ‘men’s edition‘ gelopen door Eric, Wouter en Rob. En hoe! Ze hebben allemaal hun record verpulverd op deze zonnige koude middag wat bijzondere prachtige plaatjes opleverde. Wat een mooie prestatie!

Woensdagavond 23 februari vond de ‘ladies edition‘ plaats waar Marie-Louise, Geralda en Myrna van start gingen mèt (hoe luxe!) ieder een eigen pacer! En ook de dames hebben hun record gelopen. Zo ontzettend knap gedaan! Beide edities werden druk bezocht door de andere (10 voor 10) lopers om aan te moedigen, mee te fietsen/lopen, voor versnaperingen te zorgen en gelukkig werd ook in deze editie veel fotomateriaal vastgelegd.

Dank je wel Rob voor je super begeleiding en alle motiverende berichten! En hoewel niet alle lopers afgesloten hebben met een snelle 10 was het voor iedereen een enorme ervaring, heeft het iedereen toch weer mooi door de lockdown heen gesleept, zijn er vreselijk veel mooie en leuke dingen gedeeld en waardevolle contacten en momenten ontstaan door het samen lopen.

Oh ja, en je praktijkbegeleider in het kader van LT3? Die schijnt meer dan tevreden te zijn over je begeleiding van deze lopers, wat haar betreft ben je echt met vlag en wimpel geslaagd!

Dank aan Ad, Roel R. en Els voor de prachtige foto’s!

*) Looptrainer 3, opleiding van de Atletiekunie, red.

Foto’s: