Fotoverslag: Menno en de Cape Wrath Ultra

Menno: echtgenoot, vader, hardloopenthousiasteling hardloopidioot, koos ervoor om in acht dagen 400 kilometer te overbruggen door de Schotse bergen, rivieren, moerasgebied en hopeloos slecht weer. Hieronder een korte fotoreportage en een reactie van de man die deze omstandigheden en ruim 20.000 hoogtemeters doorstond. “Grensverleggend en transformatief in veel opzichten,” zegt hij zelf.

Dag 0: Rozengeur en maneschijn

Na dag 1, die “a bit boggy” werd genoemd door de understatement-minnende locals, was duidelijk dat het thema water zou worden, zoals ook te zien in het bewijsstuk hieronder.

Thema: water

Er was weliswaar een route, maar “denk bij ‘paden’ aan AWD, maar dan na een aardbeving en onder water gezet, afgeroomd met een dikke laag modder en voor de sfeer een stevige regenbui.”

Dag 2: smile, you’ve paid for this!

Dag twee werd soepeltjes in 11 uur en 3 minuten gelopen. Zonder al te veel rust daarna de door vrijwilligers opgebouwde tent in om dag 3 te starten om 7:15 voor een loop van 64km met 4.600 hoogtemeters over een zeiknatte ondergrond. 13 uur later had hij bij de finish wel nog wat energie om mooie beelden naar huis te sturen. Via de website van de organisatie kon iedereen ook berichten achterlaten die Menno dan na elke dag kon lezen.

Dag 4 was ook nat. Dus dag 5?

Dag 5

Nu hebben die nieuwerwetse Garmins ook een functionaliteit die je body battery bijhoudt op basis van inspanningen en slaap. Maar wij hebben ogen en wat denken wij van Menno op dag 6?

Dag 6 (65 kilometer)

En op de zevende dag rustte hij… weer niet echt.

Maar hij zag wel dat het goed was. En op dag 8 stond slechts 28 kilometer op de agenda. De finish was te ruiken.

Dag 8 – de finish. Wat een prestatie! “Toch wel een moment van ultieme tevredenheid.”

Menno geeft aan dat het herstel met niets te vergelijken is. Dagen na terugkomst in Nederland moeten de voetjes nog omhoog omdat er zoveel vocht in zit en blijkt dat zelfs onze iron man niet van ijzer is. “Als ik geweten had hoe zwaar het zou zijn, had ik het niet aangedurfd.” Enkels en scheenbeen behoeven zorg en probleemloos wandelen is nog steeds een doel.

Namens alle leden: wat een geweldige prestatie! Gefeliciteerd en laten we hopen dat je inmiddels flink bent uitgerust! We horen graag een keer over je prestaties.

Voor wie meer zelf wil zien, maakte de organisatie korte video-impressies per dag.