We lopen weer samen!

Wat een mooie start als nieuwe voorzitter om deze titel op te kunnen schrijven.

Op 19 mei heb ik het stokje als voorzitter mogen overnemen tijdens de ALV. Daar namen we afscheid van Loes als secretaris en Arnoud als voorzitter. Niet zonder beiden in het zonnetje te zetten vanzelfsprekend. De ‘kudoborden’ met herinneringen en reacties van vele leden, geven aan hoe zij als bestuurslid maar vooral als persoon gewaardeerd worden binnen de Loopgroep. Elselijn, Wouter en ik hebben met heel veel plezier met hen het bestuur gevormd en zijn zeer dankbaar hoe zij ons vorig jaar verwelkomd hebben in het bestuur en ons het reilen en zeilen ervan hebben bijgebracht.

Bestuur 2021. Vlnr: Thomas, Dina, Xavier, Wouter, Elselijn

Zondag 23 mei hebben we als nieuw bestuur kennisgemaakt. Bij Kasteel Oud Poelgeest, onder het genot van een “coffee to-go”, hebben we al wandelend verwachtingen gedeeld, een aanzet gemaakt hoe we de taken willen verdelen en vooruitgekeken naar de komende weken en maanden. Ik kijk ernaar uit samen met Dina, Thomas, Elselijn en Wouter verder te bouwen op het sterke fundament dat door Arnoud en zijn voorgangers is neergezet.

Zoals ik in de titel beschrijf, lopen we inmiddels ook weer samen in groepen! Hier hebben vele leden lang naar uitgekeken, hetgeen ook bleek uit de opkomst van meer dan 60 leden bij de eerste training op woensdagavond! Ondanks wat wisselvallig weer gaven de vlaggen de aankomst een vrolijk tintje en het was duidelijk dat velen naar het moment hadden uitgekeken om elkaar weer te zien.

 

Veel lof voor de trainers die voor alle groepen één of zelfs meerdere trainers hadden verzorgd. De opstartgroep bleek een goede zet en was voor een aantal lopers net het zetje om woensdag, na enkele maanden met weinig tot geen training, de draad weer op te pakken. Na afloop stond een “herstelchocomelletje” klaar, voorzien van een passende tekst namens trainers en bestuur.

Inmiddels zit ook de eerste duintraining er op. Wederom met een grote opkomst en nu vergezeld van  een heerlijk zonnetje. Zelfs voor het gebruikelijke kopje koffie, thee of chocomel bij Strandhuys Katwijk was gezorgd via een slim bonnetjessysteem.

De zomer lijkt inmiddels echt aangebroken.  Een mooie stimulans om naar de trainingen te komen en hopelijk ook het virus verder in te dammen.

Hartelijke groet en tot snel!
Xavier Lauteslager
voorzitter