103 km estafetteloop in de nacht van 4 op 5 mei. Help jij het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Oegstgeest te halen?

Opnieuw organiseren we dit jaar deze leuke en avontuurlijke run geschikt voor iedereen die de 10 km zonder problemen uitloopt of gewend is nog langere afstanden te lopen.

Net als elk jaar gaan meer dan honderd loopgroepen het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen en brengen zij dat vuur naar hun woonplaats. Zo wordt de herinnering levend gehouden hoe wij in ’44-’45 onze vrijheid herkregen.

Een bijzondere herdenking, zeker in deze tijden.

Tijdens de estafette loop je 6 x 2 km en samen overbruggen we zo de afstand van 103 km. Tussendoor rust je uit in een busje dat de lopers begeleidt. De tocht gaat van het Nationaal Bevrijdingsmonument bij hotel de Wereld in Wageningen naar het oorlogsmonument in het bos van Wijckerslooth waar de locoburgemeester het vuur in ontvangst neemt. De route loopt langs de Utrechtse heuvelrug, door Utrecht, langs kasteel de Haar (waar de ochtend aanbreekt) en dan via het Groene Hart en tenslotte Leiderdorp naar Oegstgeest.

Meld je nu aan! We gaan met minimaal 8 lopers plus fiets en busje. Meer lopers is nog mooier. Als je de 10 km kan lopen en tegen een nacht met weinig slaap kan ben je meer dan welkom. Trouwens, als jij, je partner of één van je kinderen goed een busjes kan besturen ook. De chauffeur hoeft niet persé zelf te lopen.

Hier vind je een verslag van deze estafette in 2019.

Aanmelden of meer weten? Stuur voor 20 februari een mail naar eroelofs28@gmail.com.

Edwin en Els