Van de voorzitter: gestart!

Waar de eerste week van januari veelal herfstachtig was, brak de zon op 8 januari volop door tijdens de
Nieuwjaarsloop. Net als voorgaande jaren, waren er veel vrijwilligers van onze Loopgroep actief om alles in goede banen te leiden. Zelf mocht ik weer de lopers wegschieten, waaronder enkele lopers van onze Loopgroep. Een mooie start van het Z&Z-circuit en een compliment aan Dina, Peter en Ad voor de fantastische organisatie samen met Leiden Atletiek en Currimus.

De nieuwjaarsborrel, de woensdag daarop, werd goed bezocht en de barcommissie had zich weer
uitgeleefd met bubbels en heerlijke hapjes. Het was een gezellig samenzijn waar kort teruggeblikt
werd op 2022 en gezellig werd bijgepraat.

Zaterdag 21 januari vertrokken 10 Loopgroepleden naar een sprookjesachtig winterlandschap in Houffalize. Voor mij de eerste Ardennentrail en wat een prachtige beleving! Zaterdagavond kon er
een “nighttrail” (Trail des Coccinelles) gelopen worden van 11 of 20 km en zondag de Houffatrail van 16, 23 of 53km. De start was direct bij het hotel en alles was perfect verzorgd. Een aanrader voor
iedereen die eens een Ardennentrail wil lopen!

Op dinsdag 24 januari, 2 jaar na het overlijden van Christophe Hermans, plaatsten we een samenvatting op de website van de speciale jubileumuitgave van het vroegere clubblad Looporgaan die Christophe ons naliet. De volledige uitgave is hier voor leden te lezen.

Aanstaande zondag is weer de eerste duintraining van het jaar. Helaas kunnen we niet bij het Strandhuys terecht, omdat de nieuwe eigenaar het pand verbouwt. We vonden deze keer gelukkig een alternatief bij het Kattukkerzandt.

Veel loopplezier dit weekend!

Hartelijke groet,

Xavier Lauteslager
voorzitter