De polder in met de Valentijnsloop

Het weer zat mee, je kon er op de fiets naartoe en het was een leuke route! Allemaal goede redenen om op zondag 12 februari de Valentijnsloop in Leiden te doen. De Valentijnsloop is de vijfde race in het Z&Z circuit en Rob, Martijn, Evelien, Kees, Robbert en Coen stonden er klaar voor. Geralda was er ook om haar man toe te juichen!

Het feest begon om 11:10 met een vlotte start vanaf het thuishonk van de Leiden Roadrunners. Na een paar scherpe bochten (pas op dat je niet uitglijdt!) door het Polderpark Cronesteyn. Van daaruit over het Heinekenpad (echt, zo heet dat fietspad onder de A12) door de polder bij Zoeterwoude om over de Europaweg terug te lopen.

Ik weet niet wat de anderen ervan vonden, maar bij 8km over de lange brug van de Europaweg over de A12 lopen vond ik echt wel een een dingetje. Maar gelukkig was iedereen die ik sprak was tevreden over hun tijd. Alleen Rob was zo snel dat we die helemaal niet meer gezien hebben. Hij deed de naam van de organisatoren eer toe: roadrunner. Maarrrr… hij had natuurlijk wel een shirt aan van de Loopgroep Oegstgeest.

We kregen nog lekkere zoete sinaasappelpartjes en een flesje water. Toen sprong iedereen ook gauw weer in warme kleren in de fiets. Zo warm was het nou ook weer niet.

Coen van Gulijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord