Katja zag de 100-bruggenloop

Al heel snel dit jaar toen de datum bekend was werd er binnen de Loopgroep reclame gemaakt voor de eerste editie van de 100-bruggenloop door de Leidse binnenstad. Katja ging kijken, maakte wat foto’s en schreef dit verslag!

Ik heb zo het vermoeden dat dit ook kwam doordat Arnoud (in zijn Loopgroep Oegstgeest shirt) vorig jaar de proefloop voor dit evenement had gedaan. Pontificaal stond Arnoud dan ook onder andere op Instagram als boegbeeld voor de 100-bruggenloop en hadden wij als Loopgroep meteen gratis reclame. Ben overigens benieuwd of ik daar nog wat van ga merken qua meelopers.

Omdat ik wel nieuwsgierig was had ik bedacht dat ik de deelnemers ging aanmoedigen. Ik moest wel even slikken toen ik hoorde dat een groot gedeelte van de lopers al om 8.30 uur zou starten (de eerste 10 km heb ik dus gemist), er bleven genoeg kilometers over om voor de deelnemers te klappen.

Het was een prachtige ochtend die begon met wat regen maar ook regenbogen (is mij verteld). Maar uiteindelijk was het heerlijk droog loopweer en voor de toeschouwers kwam ook het zonnetje tevoorschijn.

De stad was voor de bruggenloop niet afgesloten (zoals dat voor de Leiden Marathon wel wordt gedaan) dus de lopers waren grotendeels zelf verantwoordelijk voor de route en moesten ook zelf uitkijken voor het verkeer. Via duidelijke aanwijsbordjes werd de route op palen door de stad aangegeven (soms leek een bordje te missen) en her en der werd wat aangegeven op de weg. Oh ja en ik heb zelf ook een loper een brug te vroeg laten lopen (sorry!), maar ach, een bruggetje meer of minder zal niemand erg vinden. Van de lopers kreeg ik terug dat het een ontzettend leuke loop was en dat er toch nog leuke onbekende straatjes en bruggetjes in het parcours zaten. Het was dan ook wel een hele bijzondere route in de vroege ochtend door een ontwakende stad.

Bijgaand wat foto’s van de lopers van Loopgroep Oegstgeest. Iedereen kwam blij over de finish, sommigen hadden het zwaar gehad en hadden echt last van hun benen. Het is ook een zwaar parcours met flink wat hoogtemeters in de laatste 40 bruggen, maar wel een hele leuke! Volgend jaar weer? Ik ga er voor trainen!

Katja

  1. Liesbeth van den Haak
    Liesbeth van den Haak zegt:

    Leuk verslag en mooie foto’s! ( die regenboog ook!) Ik doe volgend jaar mee (DV)