Veel Loopgroepers bij gezellige Singelloop – Colette doet verslag!

Vrijdag 21 april vanaf 19:00 uur verzamelden we bij mijn huis tegenover Molen De Valk voor de Leidse Singelloop. In Loopgroep-shirt gingen we trots op de groepsfoto. De zon scheen en de temperatuur was prima. We hadden er zin in!

Er was één groot startvak, dat snel volliep. Net toen het bijna tijd was viel de stroom uit en zagen we de boog over de start/finishlijn langzaam in elkaar zijgen. Gelukkig was dit van korte duur en klonk snel daarna het startschot, afgevuurd door sportwethouder Spijker. Onder veel applaus en gejuich gingen we ervandoor, over de Valkbrug linksaf de Rijnsburgersingel op. Overal stonden mensen langs de kant om ons aan te moedigen. En wat een weertje!

Uiteraard waren alle singels afgesloten voor verkeer, dus het liep lekker vlot door. Her en der langs de route zorgde publiek voor muziek, wat zeker hielp om het tempo erin te houden, net als de aanmoedigingen van bekenden en onbekenden. Veel deelnemers liepen samen, heel gezellig om te zien. De kilometers vlogen voorbij, voordat ik het wist was ik bezig met de laatste  vijfhonderd meter. De fut was er inmiddels wel uit (te snel gestart), de finish lonkte. Vlak voor het einde flitste Jurjen me voorbij. De laatste meters probeerde ik nog te versnellen, maar de koek was op. Moe maar blij kwam ik over de eindstreep. Daarna zag ik verschillende LO-lopers hetzelfde doen. Erg leuk om al die blije mensen te zien.

Tijdens de loop was het begonnen te onweren en nu betrok de lucht snel. Iedereen vertrok daarom rap huiswaarts. Om negen uur brak een enorme stortbui los. Gelukkig was iedereen toen veilig en droog thuis 🙂

Colette