Wim ging op schoolreis naar de CPC!

Op zondag 12 maart om kwart voor elf sprak ik bij de poortjes van het station in Leiden af met Gerrit Jan om de trein te pakken naar ons doel voor vandaag: de CPC 10 kilometer in Den Haag.Op het station sluiten wij ons aan bij nog vijf lopers van onze “Beter 10” en “Beter 5″ -groepen. Met het typische gevoel van een schoolreisje gaan we richting Den Haag. In optocht van het Centraal Station naar het Malieveld. Onderweg komen we de 5 kilometerlopers met glinsterende medailles tegen. Wij moeten nog, en zij gaan al naar huis. Na een kop koffie en foto’s schuiven we richting de start. Er hangt een goede sfeer, beetje gespannen en vol verwachting. De laatste warming up en dan, klokslag twaalf, het startschot. We zijn ervandoor.

Geweldig om te zien hoeveel mensen plezier beleven aan dit evenement. Toeschouwers, muziek, aanmoedigingen, enthousiaste lopers en water-uitdelers. We tellen de borden af: de eerste kilometer; we zitten in ons ritme. Drie kilometer; één derde geweest. Vijf kilometer; we zijn er bijna. En dan de laatste kilometer. En de finish; even goed kijken voor de foto. De medaille, flesje drinken, plak koek. We hebben het weer voor elkaar.

Na meer foto’s en wat napraten gaan we richting de trein. En op het perron komen we Esther, Ruby en Dana weer tegen. Dezelfde vibe van een schoolreisje van de heenweg is er weer. We delen ervaringen, tijden en kijken moe maar voldaan voor ons uit. In Leiden gaan we ons eigen weg en weer over naar de normale zondagroutine. Het was geweldig: volgende keer weer! Dank aan alle trainers die ons hielpen om de 10 km. te kunnen lopen.

Wim Koster