Zorg en Zekerheid Circuit startte met gezellige Zilveren Turfloop

Zondag 6 november was het zover: de start van het Zorg en Zekerheid Circuit met de Zilveren Turfloop. Deelnemer Evelien Gevers doet verslag!

Samen carpoolend vertrokken Coen, Rian, Martijn en ik op tijd richting Mijdrecht. In de auto alvast maar even de verwachtingen bij de anderen temperen: voor mij was dit mijn eerste 10 km loop, dus de terugrit kon even op zich laten wachten… Martijn had mij ingeschreven voor de 10 km, hoewel ik daar als beginner toch wel een beetje tegen opzag. Maar vooruit, met een beetje discipline en doorzettingsvermogen zou het moeten lukken. Geen streeftijd voor deze eerste keer, uitlopen was het voornaamste doel.

Helaas had net op deze dag de herfst zijn intrede gedaan, en zou het de hele dag regenen. Maar wat een geluk: precies het ene uurtje dat we moesten lopen was het zowaar droog! En met een aangename temperatuur was het eigenlijk perfect loopweer.

Rian en ik liepen de hele loop samen op, heel gezellig, en het hielp ook goed om het juiste tempo vast te houden. Het horloge van Rian wees uit dat we heel constant 6 minuut 30 per km liepen, een mooi tempo om de hele afstand goed te kunnen volhouden.

Dus na 1 uur en 5 minuten was de finish bereikt en konden we onze bloemetjes in ontvangst nemen. Een mooi resultaat! Benieuwd of het lukt dit bij de rest van het circuit vol te houden of te verbeteren!

Evelien Gevers