App 112NL deelt je locatie voor noodhulp

Alle trainers van Loopgroep Oegstgeest krijgen jaarlijks een reanimatie-training. Liesbeth van den Haak deelt graag een belangrijke tip over de app 112NL.

Bel bij een reanimatie altijd 112. Deze alarmcentrale vraagt dan naar je locatie. Soms ben je je echter niet direct bewust waar je precies bent, en in duinen of bossen is dat al helemaal lastig. In plaats van bellen met 112, kun je hiervoor ook de app 112NL gebruiken.

Door de app 112NL te gebruiken, stuurt je telefoon automatisch je locatie naar de meldkamer zodra je belt. Als je de app download dan krijg je vanuit die app je locatie coördinaten levensgroot in beeld.

Wie de app downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken.

Een zeer nuttige app dus voor iedereen die wel eens wandelt of rent op plaatsen die moeilijk te lokaliseren zijn, en niet alleen voor ‘de trail trainers’. Doe je het niet voor jezelf, dan toch voor je medemens! Hier vind je meer informatie over 112NL.