Looptrainersdag in Papendal; Katja en 4 andere trainers deden mee!

Op zaterdag 5 november zaten 5 trainers (Regina, Roel, Geert, Colette en Katja) rond 8 uur al in de auto op weg naar Papendal voor de 26ste editie van de Looptrainersdag georganiseerd door de Atletiekunie. Om kennis en inspiratie op te doen maar, eerlijk is eerlijk, Katja deed het ook voor haar licentiepunten, die zijn weer binnen.

Samen met zo’n duizend andere lopers werden we opgevangen met koffie, thee en koek en begon de dag met een warm welkom door een hele inspirerende Mark Tuitert. Daarna werd er nog een prijs uitgereikt aan een trainer die al 100 jaar training gaf, en toen begon onze dag.
Het was gelukkig droog (veel activiteiten vonden buiten plaats) en we hadden ons allemaal ingeschreven voor hele verschillende workshops. Een greep:
Eet als een atleet / veelzijdig lopen voor looptrainer / de kracht van het ademhalen / krachttraining voor hardlopers / Hoe zit dat met bruin vet (mocht je daar meer info over willen hebben dan moet je bij Regina zijn!) / lopen met een vermogensmeter / speelse loopvormen etc.
De dag vloog echt voorbij. Tijdens de lunch zochten we elkaar op, maar daarna gingen we weer onze weg om aan het einde van de dag moe maar voldaan weer in de auto van Colette te ploffen op weg naar Oegstgeest.

Ik had 3 workshops van anderhalf uur, allemaal buiten en alledrie heel actief; ik had best wel spierpijn die zondag. Met dit filmpje krijg je een indruk van de dag, en op deze pagina wat meer algemene info over deze geslaagde looptrainersdag 2022.

Katja