Nieuws van de trainers: roosterwijzigingen, groot trainersoverleg en nieuwe t-shirts

Deze maand gaan er twee trainingen niet door:
– Zondag 14 mei i.v.m. Leiden Marathon (de trailgroepen XM/XL lopen wél die zondag). Er rennen heel wat leden mee, dus je bent van harte welkom om die toe te juichen bij de verschillende afstanden!
– Zondag 28 mei i.v.m. eerste Pinksterdag (XM/XL loopt op zaterdag 27 mei)

Op 17 april hadden we ons groot trainersoverleg in Pecos. Dat was alweer even geleden en dus hoog tijd. We bespreken met bijna alle trainers hoe het gaat en wat beter of anders kan. Maar vooral praten we bij en wisselen we ervaringen uit. Dit keer stond o.a. de opbouw van de trainingen van B5 en B10 op de agenda. Er komt een iets andere koers zodat de overstap tussen deze groepen wat geleidelijker gaat en de tempo’s van de B5 en B10 ook duidelijker zijn. Overstappen is natuurlijk alleen voor wie dat wil.

We hebben de tijd ook benut om de nieuwe Trainers-shirts die door Runnersworld aangeboden worden te passen. Je kan ons als trainers straks makkelijk herkennen in een wit shirt met blauwe opdruk, wordt vervolgd! Vervolgens hebben we in kleine groepen geïnventariseerd welke behoefte er dit jaar bij de trainers is aan scholing. Dat gaan we verder uitwerken.

Mocht je ook ideeën hebben? Stuur gerust een mail naar tk@loopgroepoegstgeest.nl!