Van de voorzitter: april doet wat hij wil

Na een hoopvolle start eind maart, hield het lenteweer in april niet over. In Zuid-Spanje daarentegen, waar ik mij bevond van 21 april tot 3 mei, was het zomers warm met temperaturen van 30 graden en hoger in sommige plaatsen. De hardloopschoenen zijn slechts twee keer gebruikt, de wandelschoenen des te meer. Inmiddels stijgen ook in Oegstgeest de temperaturen naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Terugkijkend op de maand april had de jaarlijkse PaasHaaswijkloop dit jaar een recordaantal deelnemers! Hulde aan Dina, Ad en Peter voor de fantastische organisatie en aan de vele vrijwilligers die geholpen hebben alles in goede banen te leiden. De basiscursisten hebben succesvol hun vijf km weten te volbrengen op deze dag. De weergoden waren ons goed gezind. De aangekondigde regen viel pas toen vrijwel alles was opgeruimd.

Op 21 april liepen veel LGO-ers mee met de Leidse Singelloop. Op 23 april liepen Eric in Londen (waar Siffan Hassan geschiedenis schreef) en Jolanda en Nico in Krakau, zeer fraaie tijden op de hele marathon. Eric liep met een griep onder de leden zelfs een PR! Op 14 mei staan diverse lopers van onze Loopgroep aan de start van de Leiden halve en hele marathon.

Op 4 en 5 mei werd ook dit jaar het bevrijdingsvuur weer opgehaald uit Wageningen door een aantal leden van de Loopgroep. Els en Edwin, dank dat jullie het ook dit jaar weer organiseerden! Op 4 mei legden Wouter en ik namens de Loopgroep bloemen bij het monument in het bos van Wijckersloot en op 5 mei nam wethouder Elfred Bus het vuur in ontvangst, waarna de lopers bloemen legden bij het Halifax monument en de oorlogsgraven bij de Groene kerk.

In de maand mei zullen we weer pasmomenten organiseren voor de prachtige Craft loopshirts. Verder vooruitkijkend vindt in het eerste weekend van juni het loopweekend in Vielsalm plaats. Er zijn nog 2 plekken over op dit moment. Schiet Rob, Harm, Marie-Louise of Elselijn aan mocht je interesse hebben in één van deze laatste plekken! Je kunt woensdag 21 juni alvast noteren voor de jaarlijkse ALV. We zien ernaar uit diverse leden daar te verwelkomen!

Hartelijke groet,
Xavier Lauteslager
Voorzitter