Zorg & Zekerheid Circuit Uithoorn

Op 29 januari was het tijd voor de derde ZZC-loop in Uithoorn. Coen deed mee en vertelt. Het was een stukje rijden, want Uithoorn is eigenlijk een soort Amsterdam Zuid. Carpoolen lag dus voor de hand. Ik reed met Rian, Evelien en Martijn door de frisse ochtend naar de ruime parkeerplaats bij de sporthal de Randhoorn.

De Randhoorn is een nette sporthal waar meer dan genoeg ruimte is om even rustig voor te bereiden en te schuilen voor de wind. De rij voor de tassen was wel een beetje lang dus die sloegen we maar over.

We deden alle vier mee met de 10K en de start was om 11:05. De koude wind woei ons om de benen dus waren we blij met het startschot. Eenmaal op gang was het heel prettig loopweer.

Het circuit zelf is eigenlijk een grote rechthoek met lange, ietwat saaie, rechte stukken. Een blokje om als het ware. Het circuit was in prima conditie en er waren mooie records voor het klassement. Wij vieren hadden vooral lekker gelopen.  We zagen verschillende loopgroepvrienden maar de wind was, ook na de finish, te koud om lang bij te praten. Na een korte sprint naar warme kleding stapten we met een slok water in de kraag weer achter het stuur naar huis. Ik heb nu al zin in het volgende ZZC-loopje!

Coen van Gulijk